Geonovum

Geonovum

Overheidsstichting Geonovum uit Amersfoort laat de overheid beter presteren met geo-informatie. Ze ontwikkelen standaarden voor de uitwisseling van geo-informatie, en stimuleren het gebruik van geo-informatie binnen de overheid. Al sinds hun oprichting in 2007 schrijf ik regelmatig teksten voor Geonovum.

Sprankelende voortgangsrapportages

In 2013 ontwikkelde ik samen met Geonovum een gloednieuw concept voor de voortgangsrapportage voor het bestuur en de programmaraad: Uitgelicht. Daarin staan steeds 3 korte artikelen over lopende projecten centraal. Sindsdien schrijf ik de teksten voor deze rapportage, die drie keer per jaar verschijnt – ook weer in 2022. Meestal doe ik dat op basis van interviews met projectleiders.

Leesbare jaarverslagen en meerjarenvisies

Vanaf 2007 heb ik, samen met communicatieadviseur Yvonne Verdonk, 7 jaarverslagen gemaakt voor Geonovum. Die van 2013 en 2014 en bestaan voornamelijk uit infographics. (Kan dat?) Ook voor de meerjarenvisie 2014-2017 maakte Geonovum gebruik van mijn teksten.

Aantrekkelijke artikelen

 

Yvonne Verdonk, communicatieadviseur bij Geonovum:
“Marèse heeft een schrijfstijl die leest als een gesprek. In compacte zinnen zet ze zowel de boodschap als de boodschapper weg. Ze weet me altijd te verrassen met een authentiek eindproduct. Marèse werkt snel, betrouwbaar en goed. Ze is praktisch en flexibel en denkt constructief met je mee. Een superpartner in tekst en redactie!”

 

TERUG