Geonovum

Geonovum

Overheidsstichting Geonovum uit Amersfoort laat de overheid beter presteren met geo-informatie. Ze ontwikkelen standaarden voor de uitwisseling van geo-informatie, en stimuleren het gebruik van geo-informatie binnen de overheid. Al sinds hun oprichting in 2007 schrijf ik regelmatig teksten voor Geonovum.

Aantrekkelijke artikelen

Sprankelende voortgangsrapportages

In 2013 ontwikkelde ik samen met Geonovum een gloednieuw concept voor de voortgangsrapportage voor het bestuur en de programmaraad: Uitgelicht. Daarin staan steeds 3 korte artikelen over lopende projecten centraal. Nog steeds schrijf ik de teksten voor deze rapportage, die drie keer per jaar verschijnt. Meestal doe ik dat op basis van interviews met  projectleiders.

Leesbare jaarverslagen

Samen met communicatieadviseur Yvonne Verdonk maakte ik 7 jaarverslagen voor Geonovum: over 2007, 2008, 2010, 2011 en 2012. Die van 2013 en 2014 en bestaan voornamelijk uit infographics. (Kan dat, een jaarverslag in infographics?) Daarna brachten we de activiteiten van Geonovum in beeld in een corporate brochure.

 

Yvonne Verdonk, communicatieadviseur Geonovum:
“Marèse heeft een schrijfstijl die leest als een gesprek. In compacte zinnen zet ze zowel de boodschap als de boodschapper weg. Ze weet me altijd te verrassen met een authentiek eindproduct. Marèse werkt snel, betrouwbaar en goed. Ze is praktisch en flexibel en denkt constructief met je mee. Een superpartner in tekst en redactie!”

 

TERUG