Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De coronacrisis raakte ook ondernemers hard. Gelukkig kwam er een noodpakket aan steunmaatregelen. Eén van die maatregelen was de Tozo: de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

Begrijpelijke informatie voor alle ondernemers

Aan ondernemers met én zonder personeel wilde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laagdrempelige informatie bieden. Taalniveau B1 dus: begrijpelijk voor iedereen, dus ook voor bijvoorbeeld ondernemers met een buitenlandse achtergrond.

Digitale folder

Ik schreef de teksten voor de digitale folder voor ondernemers, zoals ze die bij het ministerie noemden. En Marjon Mertens maakte er verhelderende tekeningen bij. Helaas staat de folder niet meer online.

 

Karin Adriaanse, senior beleidsmedewerker bij het ministerie van SZW:
“Marèse heeft in opdracht van het ministerie van SZW een digitale folder geschreven voor zelfstandige ondernemers. De materie in de folder is ingewikkeld en de formuleringen luisteren nauw. Marèse heeft heel goed geluisterd en meegedacht over formuleringen op taalniveau B1, die geschikt zijn voor een specifieke doelgroep. Ze heeft van lastige materie prettig leesbare teksten gemaakt. Samen met een tekenaar zorgde ze voor een goede combinatie van heldere tekst en aansprekende illustraties, wat resulteerde in een mooi geheel.”

 

TERUG