Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De coronacrisis raakte ook ondernemers hard. Gelukkig kwam er een noodpakket aan steunmaatregelen. Eén van die maatregelen was de Tozo: de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

Speciaal voor ondernemers met en zonder personeel wilde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid begrijpelijke informatie bieden. Taalniveau B1 dus: begrijpelijk voor iedereen, dus ook voor bijvoorbeeld ondernemers met een buitenlandse achtergrond.

Ik schreef de teksten voor de digitale folder, zoals ze het bij het ministerie noemden. En Marjon Mertens maakte er supermooie en verhelderende tekeningen bij.

 

Karin Adriaanse, senior beleidsmedewerker ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:
“Marèse heeft in opdracht van het ministerie van SZW een digitale folder geschreven voor zelfstandige ondernemers. De materie in de folder is ingewikkeld en de formuleringen luisteren nauw. Marèse heeft heel goed geluisterd en meegedacht over formuleringen op taalniveau B1, die geschikt zijn voor een specifieke doelgroep. Ze heeft van lastige materie prettig leesbare teksten gemaakt. Samen met een tekenaar zorgde ze voor een goede combinatie van heldere tekst en aansprekende illustraties, wat resulteerde in een mooi geheel.”

 

TERUG