Hoogheemraadschap van Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland

Het Hoogheemraadschap van Delfland is een van de 22 waterschappen in Nederland. Vanuit het Gemeenlandshuis in Delft zorgen zij voor een goed waterbeheer in Delfland.

Solide schrijftrainingen

In 2021 gaf ik een training Eigentijds en B1 schrijven voor een groep medewerkers van Delfland. Tijdens de training hebben we samen een aantal afspraken opgesteld die het waterschap helpen bij het formuleren van gebruikersvragen voor de Omgevingswet.

In 2017 en 2018 verzorgde ik vier trainingen Eigentijds, helder en klantvriendelijk schrijven aan verschillende teams van het waterschap. Drie van de trainingen waren gericht op het schrijven van heldere e-mails, brieven en vergunningen. De vierde training was voor de OR. Daarin kwam onder meer overtuigend schrijven aan bod.

De deelnemers waren enthousiast over de trainingen: “Dit soort cursussen zijn altijd een beetje saai. Maar deze training was écht leuk en interessant. Die twee middagen vlogen voorbij!” Gemiddeld waardeerden de deelnemers mijn training met een 8,5.

Treffende teksten

In 2019 waren al een aantal beleidsstukken geschreven over de organisatieverandering binnen het Hoogheemraadschap. Om deze stukken toegankelijk en begrijpelijk te maken voor alle Delfland-medewerkers, vroeg de directie mij begin 2020 om een vertaling te maken in een heldere en aansprekende tekst.

 

 

Rob van der Most, Hoogheemraadschap van Delfland:
“Marèse bereidt zich erg goed voor en stemt haar programma helemaal af op de klant. Door het gebruik van eigen voorbeelden snapten de medewerkers direct hoe het ook anders kan. In de training geeft zij ruimte voor discussie en houdt toch de voortgang erin. Uiteindelijk waren zelfs de sceptici enthousiast! Dankjewel Marèse dat je ons een stap verder hebt geholpen in het groeien naar een moderne en klantgerichte overheid.”

TERUG